Hoppa till sidans innehåll

Royal Cup


Royal Cup är en tävling som Skultorps Ryttarsällskap, tillsammans med familjen Andersson och Ylva Lovén Swärd, grundade på 90-talet.

Familjen Andersson kommer från Falköping och drev då en guldsmedsaffär vid namn Royal Guld. De tillverkade pokalen och skänkte prispengar till en tävling. Skultorps Ryttarsällskap, tillsammans med Ylva, gjorde Cupen till en återkommande tradition på Jutagården. Första tävlingen gick av stapeln 1992 och namnet kommer från guldsmedsaffären Royal Guld.

Första tävlingen tog hemmaryttaren Ann Bengtsson med sin ponny Melissa hem segern och fick sitt namn ingraverat på pokalen. Pokalen har sedan dess vandrat runt i olika hem och nu finns många namn på denna fina anrika buckla.

royalvinnare

Tävlingsregler

När alla klasser är avslutade så räknas placeringspoängen samman. Det är de tre högsta klasserna för dagen som ingår i Cupen. Vid lika poäng särskiljs ekipagen genom bäst resultat i högsta klass. Om resultaten är lika räknas snabbaste tid.

Poängtabell

Poängtabell-Royal-Cup

Meetingpris

Enligt tradition delas ett meetingpris (segertäcke) ut till bästa ekipage i kategori B, C och D.

Royal Cup vandringspokal

Tilldelas det bästa ekipaget för dagen. Ryttaren får sitt och sin ponnys namn tillsammans med årtal ingraverat på pokalen. Ryttaren får ha pokalen i sin ägo under ett års tid. Pokalen återlämnas till SRS innan nästa Royal Cup går av stapeln.

Pokal-Royal-Cup

Prisutdelning

Prisutdelning för meetingpris och vandringspokal hålls i slutet av tävlingsdagen och ekipaget måste vara på plats för att ta emot sitt pris.

Postadress:
Skultorps RS - Ridsport
Jutagården
54193 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skultorpsryttarsalls...

Se all info

horsemanager_inlogg_200

ridkoslans blogg

SRSFacebook

medlemsuppdrag

jutagårdenlogga

Nyhetsbrev SISU