Hoppa till sidans innehåll

Sv. Ridsportsförbundet


Tågarpsortens Ryttarförening arrangerar i helgen Folksam Lag-SM i fälttävlan. EquisportTV sänder direkt.
 
VM-yran har knappt lagt sig förrän det är dags för nästa höjdpunkt på hoppryttarnas agenda. Denna vecka inleds nästa rond av Global Champions Tour och Global Champions League som går i London. Nyblivne världsmästaren finns i startfältet.
 
Mästerskapen haglar tätt denna sommar. Just nu pågår EM i sportkörning för unga kuskar i Ungern.
 
Hopplegendaren Maria Gretzer är en av deltagarna i nästa säsong av SVT:s Mästarnas Mästare, som sänds våren 2023.
 
Nu står det klart vilka ekipage som representerar Sverige i unghäst-VM i dressyr. Mästerskapet avgörs den 8-11 september i nederländska Ermelo.
 
När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.
 
Världsetta + Världsmästare = Världsbäst! Henrik von Eckermann höll ihop det ända fram till mållinjen i VM-finalen och tillsammans med King Edward har han varit felfri genom hela mästerskapet.
 
Här hittar du alla nyheter från VM i Herning. Läs om hoppningens dubbla guld, paradressyrens kürfinal, dressyrens magiska avslutning, voltigens rekordklasser och mycket, mycket mer.
 
Finalen i Folksam SM i hoppning avgjordes inte förrän allra sista hindret var passerat – och eftersom det föll förvandlades Fredrik Spetz första SM-guld till ett brons. I stället kunde Niklas Arvidsson inkassera sitt tredje senior-guld.
 
Det blev Carl-Hugo Westergren, Lilly Landgren och Ebba Danielsson som kammade hem guldmedaljerna när Folksam SM i hoppning för children, junior och young rider avgjordes på Sundbyholm.
 
Sverige slutade sjua i FEI Eventing Nations Cup, i Has du Pin, Frankrike. En NC-tävling till återstår innan VM i Pratoni, Italien.
 
Svenska hopplaget höll för favorittrycket och red hem ett historiskt VM-guld i Herning. Och det i överlägsen stil. Guldet var klart redan innan Peder Fredricson red in på banan som sista ryttare.
 
Charlotte Söderström och Stuteri Arch fick under torsdagen motta det internationella priset FEI Owner of the Year för sina framgångsrika hopphästar H&M All In, H&M Christian K och H&M Indiana.
 
Ridsportklassikern Ridborgarmärket avgörs i fyra etapper, där det nu står klart att Bälinge Ryttarförening tagit hem kampen om etapp två.
 

Nytt landslag i hoppning

(2022-08-11 13:00)
Hopplandslaget har uppdaterats med nya namn där trupperna också utökats. Även kriterierna för att ingå i landslagstrupperna har uppdaterats.
 
12

Postadress:
Skultorps RS - Ridsport
Jutagården
54193 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skultorpsryttarsalls...

Se all info

horsemanager_inlogg_200

ridkoslans blogg

SRSFacebook

medlemsuppdrag

jutagårdenlogga

Nyhetsbrev SISU