Hoppa till sidans innehåll

Medlemskapsinformation


OBS! Ny rutin med HorseManager!

Om du har Horse Manager konto loggar du in och löser medlemskap där. Om du inte har konto klickar du på Registrera användare på länken https://horsemanager.se/pupils/sign_in?farm_id=282

Kostnad för medlemskap är:

285 kr för barn och ungdomar upp till 18 år

360 kr för Vuxna

Vi måste ha de uppgifterna i våra register för att få våra statliga bidrag. (LOK-stöd).

Av medlemsavgiften går viss del till Svenska Ridsportförbundet samt till Västergötlands Ridsportförbund. I dessa avgifter ingår också en kollektiv olycksfallsförsäkring (läs mer om olycksfallsförsäkringen) genom Länsförsäkringar samt Riksidrottsförbundets grundförsäkring hos Folksam. Vi betalar även till Västergötland Ridsportsförbund för den besöksverksamhet de bedriver, där de inspekterar anläggningen och i vilken grad det finns utbildad personal på anläggningen.

Som medlem ska du också ställa upp på vissa fixardagar/tävlingar, se medlemsuppdrag.

 

Varför är det så viktigt att betala sin medlemsavgift?

Vet du att du är försäkrad genom klubben?

Vet du var?

Vet du vid vilka tillfällen?

 Jo – när du har betalat din medlemsavgift är du också försäkrad genom en kollektiv olycksfallsförsäkring, som klubben har genom Västergötlands Ridsportförbund och den är tecknad i Folksam.

  

 

Vem är försäkrad och när?

Alla klubbens medlemmar är försäkrade när de deltar i aktivitet som är ordnad och ledd av klubben. Du är alltså försäkrad när du rider lektion, deltar i klubbens tävlingar (som ryttare och funktionär), tävling (som ryttare), organiserade uteritter och teorilektioner.

 

Försäkringen gäller även vid resor till eller från klubbens aktiviteter, t.ex. bussresan till och från Scandinavium eller när du blir skjutsad till stallet.

 

Vid familjemedlemsskap gäller försäkringen för hela familjen, under förutsättning att de aktivt deltar i aktiviteterna, t.ex. som medhjälpare på klubbens tävlingar.

 

Vad kan man få ersättning för?

De kostnader som ersätts är läkekostnader, tandskadekostnader, resekostnader och kostnader för förstörda kläder och/eller glasögon (om man befunnit sig i Norden). Dessutom kan man få ersättning för arbetsoförmåga, ärrbildning, invaliditet och dödsfall.

 

Det man ska vara uppmärksam på är att försäkringen INTE gäller om du t.ex. har en egen häst som du är ute och motionsrider själv eller med en kompis. Därför ska du se till att ha en egen olycksfallsförsäkring när Du har egen häst eller motionsrider och/eller sköter någon annans häst.

 

Försäkrade är förtroendevalda (t.ex. de i styrelsen), ledare, funktionärer (ej vid klubbtävlingar), tränare och ridlärare, domare och anställda inom klubben. De och medlemmar eller andra, är försäkrade då de utför ett uppdrag för klubbens räkning. Försäkringen gäller också för resor som dessa personer gör till eller från en aktivitet för klubbens räkning. Försäkringen gäller även utomlands.

 

Man kan få ersättning för läke-, tandskade-, rese- och merkostnader samt för sveda och värk, invaliditet, rehabilitering och dödsfall.

 

Självklart gör vi vad vi kan för att förebygga skador och olyckor genom att använda sunt förnuft, hjälm, säkerhetsväst o.s.v. men innan olyckan är framme måste man vara försäkrad. De flesta har en olycksfallsförsäkring genom sin (föräldrarnas) hemförsäkring. Dock är det lämpligt att kontrollera vad den gäller för. Det kan vara lämpligt att komplettera med en personlig olycksfallsförsäkring.

Uppdaterad: 15 NOV 2017 14:51
Skribent: Britt Lindegårdh

Postadress:
Skultorps RS - Ridsport
Jutagården
54193 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

horsemanager_inlogg_200

ridkoslans blogg

SRSFacebook

medlemsuppdrag

jutagårdenlogga

 

Nyhetsbrev SISU